• 1389/12/26 - 10:06
  • 76
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

توصيه‌هاي نوروزي

حفظ سلامت خانواده به خصوص در ايامی مانند نوروز که خانواده‌ها در صدد برگزاری هر چه مفرح‌تر تعطيلات خود هستند از اهميت ويژه‌ای برخوردار است . با توجه به تغييراتی که در الگوی مصرف غذايی خانوار در اين ايام رخ می‌دهد، نکاتي چند جهت به حداقل رساندن مسائل ناشی از آن توصيه می‌گردد.

حفظ سلامت خانواده به خصوص در ايامی مانند نوروز که خانواده‌ها در صدد برگزاری هر چه مفرح‌تر تعطيلات خود هستند از اهميت ويژه‌ای برخوردار است. با توجه به تغييراتی که در الگوی مصرف غذايی خانوار در اين ايام رخ می‌دهد نکات ذيل جهت به حداقل رساندن مسائل ناشی از آن توصيه می‌گردد.  

• هنگام خريد آجيل به تازگي آن توجه داشته باشيد و از خريد خشكبار با رنگ غيرطبيعي يا داراي علائم كپك زدگي خودداري كنيد.
• 
تا حد امكان از فروشگاه هاي معتبر كه مواد غذايي تازه و با كيفيت مطلوب ، عرضه مي‌كنند، خريد نماييد
.
• 
از مصرف كالاهاي تاريخ گذشته يا فاقد مجوز بهداشتي به طور اكيد خودداري نماييد
.
• 
براي تقويت عادت صبحانه خوردن در كودكان ، در تعطيلات نوروز در كنار كودكان خود صبحانه را ميل كنيد
.
• 
يك صبحانه كامل در كنار اعضاء خانواده مي تواند شامل نان، شير، پنير، گردو و ... باشد. بهتر است از خوردن كره، خامه و سرشير تا حد امكان پرهيز كرده و براي تنوع از تخم‌مرغ، خيار، گوجه فرنگي، ميوه و آب ميوه طبيعي استفاده كنيد
.
• 
در ايام نوروز زياده روي كودكان در مصرف شيريني و شكلات اغلب باعث بروز مشكلات گوارشي مثل درد معده، تهوع و استفراغ مي‌شود و مانع مصرف وعده هاي اصلي غذا مي‌شود
.
• 
در بزرگسالان زياده روي در خوردن مي تواند منجر به مشكلات گوارشي و افزايش انرژي دريافتي و در نتيجه اضافه وزن در ايام نوروز شود
.
• 
ميوه هاي خشك به نسبت واحد حجم كالري بيشتري دارند اما به دليل نگهداري آسانتر براي استفاده در مدت طولاني و سفر مناسب‌تر هستند
.
• 
از مصرف زياد چاي و قهوه پرهيز كنيد
.
• 
برای داشتن خواب راحت، بین صرف غذا و خواب حداقل ٢ ساعت فاصله زمانی را رعایت کنید
.
• 
بین میان وعده کودکان تا زمان صرف غذا حداقل ٢ ساعت فاصله زمانی را رعايت نماييد
.
• 
در رژيم غذايي ايام نوروز، مصرف شير، ميوه و سبزي را فراموش نكنيد
.
• 
براي جلوگيري از يبوست، همراه بـــا غذاهاي فيبردار (غلات و نان‌هاي سبوس‌دار) آب مصرف كنيد
.
• 
همه روزه در كنار تغذيه متعادل، تحرك بدني و ورزش داشته باشيد
.
• 
حتماً دست هاي خود را قبل از صرف غذا و ميان وعده ، كاملا" با آب و صابون شستشو دهيد
.
• 
نمك كم مصرف كنيد و همان مقدار كم از نوع يددار تصفيه شده باشد
.
• 
مصرف نمك يددار تصفيه شده از گواتر ناشي از كم كاري تيروئيد پيشگيري مي‌كند
.
• 
در طول سفر مانند ساير مواقع به طور متناسب، متعادل و متنوع از تمام گروه هاي غذايي استفاده نماييد
.
• 
در طول سفر بهتر است در رستورانهاي بين راهي ، از خوردن سالاد و سبزي  به صورت خام به دليل احتمال آلودگي خودداري نماييد
.
• 
حتما در طول سفر به دريافت مقدار مناسب لبنيات دقت كنيد و روزانه حدود ٢ تا ٣ ليوان شير يا ماست مصرف كنيد
.
• 
در طول سفر براي جلوگيري از كم آبي و يبوست حداقل روزانه ٦ تا ٨ ليوان مايعات سالم مصرف نمائيد و از ميوه‌ها نيز به عنوان ميان‌وعده استفاده نماييد
.
• 
در خصوص آب آشاميدني، بهتر است از آب‌هاي بسته‌بندي كه سلامت آن مورد اطمينان است استفاده شود. در صورتی که به آب آشاميدنی سالم دسترسی نداريد آب را حداقل به مدت ١ دقيقه بجوشانيد
.
• 
به جاي مصرف نوشابه، از دوغ، آب و نوشيدني هاي كم كالري استفاده كنيد
.
• 
براي رفع نياز بدن به مايعات، آب بهترين نوشيدني است، توصيه مي شود از مصرف سانديس و نوشابه هاي گازدار پرهيز كنيد
.
• 
براي سلامتي و نشاط بيشتر در ايام نوروز نيز مانند ساير روزهاي سال به جاي مصرف غذاهاي سرخ شده، از غذاهاي آب‌پز و تنوري استفاده نماييد
.
• 
از خوردن غذاهاي چرب، سرخ شده، شيريني ها، شكلات، خامه اجتناب نماييد
.
• 
از مصرف سوسيس،كالباس و همبرگرهاي آماده تا حد امكان پرهيز كنيد
.
• 
قبل از مصرف غذاهاي كنسروي از سلامت آن ها اطمينان حاصل كنيد، در صورت مشاهده برآمدگــي و فرورفتگي از مصرف آن ها خودداري كنيد. قبل از مصرف حتما" آن ها را ٢٠ دقيقه بجوشانيد
.
• 
از خوردن غذا در رستوران هاي غير بهداشتي و غير مطمئن اجتناب كنيد
.
• 
در سفرهاي نوروزي به نحوه سرو غذا و بهداشت پيش خدمت ها در رستورانها توجه كنيد
.
• 
بهتر است از مصرف سبزي خام و سالاد در طول سفر در مكان هاي عمومي خودداري نماييد
.
• 
حتما" ميوه ها را قبل از مصرف كاملا" شستشو دهيد
.
• 
بهتر است از چنگال و قاشق و وسايل شخصي خود براي صرف غذا در طول سفرهاي نوروزي استفاده كنيد
.
• 
فقط به رستوران هاي معتبر كه اصول بهداشتي بيشتر در آن ها رعايت شده است مراجعه كنيد. وضعيت بهداشت سالن، دستشويي‌ها و كارگران تا حدي مي تواند معيار سطح بهداشت رستوران باشد
.
• 
از مصرف بعضي از مواد غذايي مانند سالاد الويه، همبرگر و كباب كوبيده در مكان هائي كه قابل اطمينان نيستند، خودداري كنيد
.
• 
به بهداشت فردي در طول سفرهاي نوروزي توجه كنيد
.
• 
بعد از هر بار مصرف تنقلات شيرين و چسبناك، مسواك زدن را به خصوص در مورد کودکان فراموش نكنيد
.
• 
براي برخورداري از آرامش و سلامتي در طول سفرهای نوروزی و ايام ديد و بازديد، تعادل در مصرف مواد غذايي را فراموش نكنيد
.
• 
توصيه مي شود خشكبار از نوع كم نمك را انتخاب نمائيد
.
• 
در سفرهای نوروزي بهتر است برنامه غذايي مانند ساير روزها تنظيم و تغذيه متعادل در پيش گرفته شود
.
• 
در ايام نوروز بهتر است حجم مواد غذايي را در وعده هاي اصلي كاهش دهيد و شام را بسيار مختصر ميل كنيد
.
• 
در طول سفر از انواع خشکبار و ميوه‌هاي تازه و شير به جاي چيپس، پفک، نوشابه و سانديس استفاده کنيد
.
• 
در صورت مسمويت و اسهال،  مقدار زيادي آب و دوغ بدون گاز بنوشيد
.
• 
براي جلوگيري از مسموميت و اسهال تا حد امكان از خوردن غذاهاي نا آشنا در رستوران‌هاي بين شهري اجتناب كنيد
.
• 
قبل از سفر برنامه ريزي و پيش بيني لازم براي محل، زمان و نوع غذاهايي كه در طول سفر به آن نيازداريد را انجام دهيد
.
• 
در رستورانها ازخوردن غذاهاي سس دار، پرخامه، چرب و سرخ شده اجتناب كنيد
.
• 
به افراد مبتلا به بيماري‌های قلبی عروقی و چربی خون بالا توصيه مي‌شود در رستوران‌ها غذاهايي همچون ماكاروني، سيب‌زميني پخته، نان و سبزيجات پخته سفارش دهند.

  • گروه خبری : اخبار غذا
  • کد خبر : 4529
کلمات کلیدی