مهندس علی عزتی فر

  • 1390/01/29 - 10:42
  • 87
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

خطرات چهار گانه مصرف نوشابه‌هاي گازدار

با وجود استقبال از مصرف نوشابه‌هاي رژيمي و گازدار متخصصان مصرف اين نوشيدني را عاملي براي افزايش وزن دانسته و براي سلامتي مضر مي‌شناسند. مطالعات نشان داده است افرادي كه به جاي نوشيدني‌هاي سالمي مانند شير كم‌چرب و يا آب‌ميوه خالص از نوشابه‌هاي گازدار استفاده مي‌كنند، ويتامين‌ها و موادمغذي‌اي مانند ويتامين آ، كلسيم و منيزيم را به مقدار كافي دريافت نمي‌كنند.

با وجود استقبال از مصرف نوشابه‌هاي رژيمي و گازدار، متخصصان مصرف اين نوشيدني را عاملي براي افزايش وزن دانسته و براي سلامتي مضر مي‌شناسند. به‌طور ميانگين يك بطري نوشابه حاوي حدود 10 قاشق چاي‌خوري شكر، 150 كالري، بين 30 تا 55 ميلي‌گرم كافئين و مقدار زيادي رنگ‌هاي مصنوعي خوراكي و ... است. اين مقادير هشداردهنده هيچگونه ارزش غذايي ندارند و باعث ابتلا به پوكي استخوان، چاقي، پوسيدگي دندان و ... خواهند شد.

مطالعات نشان داده است افرادي كه به جاي نوشيدني‌هاي سالمي مانند شير كم‌چرب و يا آب‌ميوه خالص از نوشابه‌هاي گازدار استفاده مي‌كنند، ويتامين‌ها و موادمغذي‌اي مانند ويتامين آ، كلسيم و منيزيم را به مقدار كافي دريافت نمي‌كنند. علاوه بر اين نوشابه حاوي اسيد فسفريك است كه كلسيم و منيزيم را از بين مي‌برد. از آنجا كه اين دو ماده مغذي براي عملكرد بهينه سيستم ايمني مورد نياز هستند، لذا مصرف نوشابه باعث تضعيف سيستم ايمني خواهد شد. همچنين نوشابه‌هاي حاوي فروكتوز بالا، داراي سطح بالايي از راديكال‌هاي آزاد نيز هستند كه باعث وارد شدن آسيب به بافت‌ها و ابتلا به ديابت خواهد شد.

بطري‌هاي پلاستيكي نوشابه نيز حاوي يك ماده سمي شيميايي به نام «بيسفنول آ» (Bisphenol-a يا BPA)هستند كه از بطري وارد نوشابه و سپس وارد بدن مي‌شود. مطالعات نشان داده است وجود «بيسفنول آ» در بدن باعث ابتلا به انواع بيماري از جمله ضعف و تنزل سيستم ايمني خواهد شد.

نوشابه‌هاي رژيمي برخلاف باور عموم باعث افزايش وزن خواهند شد. مطالعات انجام گرفته نشان مي‌دهد افرادي كه از نوشابه‌هاي رژيمي استفاده مي‌كنند به ازاي هر بطري نوشابه در روز، تا 41 درصد بيشتر در معرض خطر افزايش وزن قرار دارند. طعم شيرين موادغذايي به سلول‌هاي بدن براي ذخيره چربي و كربوهيدرات پيام مي‌دهد و همين موضوع باعث مي‌شود تا گرسنگي بيشتري احساس شود. علاوه بر اين طعم شيرين، آزادسازي انسولين را نيز افزايش مي‌دهد و در نتيجه اين آزادسازي، توانايي بدن در سوزاندن چربي كم مي‌شود. حقيقت ديگر اينكه تاكنون هيچگونه تحقيق دقيقي در رابطه با اثبات تأثير نوشابه‌هاي رژيمي در روند كاهش وزن به ثبت نرسيده است.

تهيه و تنظيم: امير مسعود اعرابي

  • گروه خبری : اخبار غذا
  • کد خبر : 4656
کلمات کلیدی