شرایط مود نیاز جهت تایید صدور و تمدید پراونه ساخت و پروانه بهره برداری آزمایشگاه‌های کنترل کیفیت واحدهای تولیدی مواد غذائی و بهداشتی

1- بخشهای مختلف آزمایشگاه بخصوص بخش شیمی و میکروبی بایستی از یکدیگر کاملا مجزا باشند و بخش میکروبی به سه قسمت اتاق کشت، استریلیزاسیون و انکوباسیون تقسیم گردد.

2- فضای فیزیکی آزمایشگاه بایستی مطابق با آخرین تجدید نظر استاندارد شماره 9899 باشد.

3- روش‌های اجرائی کار با دستگاه‌ها و روش‌های اجرائی آزمون‌ها بایستی تدوین گردد.

4- دفاتری برای ثبت مراحل و نتایج کلیه آزمایشات تهیه و بطور دائم ثبت گردد.

5- دستگاه‌هائی که نیاز به کالیبراسیون دارند، بایستی توسط شرکتهای معتبرکالیبره شده وگواهی آن در بایگانی آزمایشگاه نگهداری شود.

6- آب مقطر مصرفی آزمایشگاه بایستی کنترل شده و در دفاتر آزمایشات ثبت گردد.

7- درآزمایشگاه بایستی وسایل اطفاء حریق، جعبه کمک‌های اولیه و دوش اضطراری وجود داشته باشد.

8- آزمایشگاه بایستی دارای کابینت‌بندی، سکوبندی و میز کار ضد اسید و حریق باشد.

9- آزمایشگاه بایستی دارای آب سرد وگرم (سینک ظرفشوئی)، برق، گاز و سیستم دفع فاضلاب باشد.

10- آزمایشگاه بایستی دارای تهویه مناسب‌، نورکافی‌، سیستم سرمایشی وگرمایشی باشد.

11- آزمایشگاه بایستی دارای مواد شیمیائی ومحیط‌های کشت مورد نیاز بوده و مکان مناسبی جهت نگهداری آنها درآزمایشگاه پیش‌بینی شده باشد.

13-محلول‌های ساخته شده باید لیبل‌گذاری شده و در صورت نیاز بایستی عیار سنجی شوند.

14- راهنمای ایمنی حلال‌ها و مواد شیمیائی درآزمایشگاه بایستی نصب گردد.

15- کلیه لوازم آزمایشگاهی (ارلن، بالن، پیپت، پایه بورت و...) به اندازه کافی وجود داشته باشد.

16- حضور مسئول فنی یا مسئول آزمایشگاه واحد تولیدی به هنگام بازدید کارشناسان الزامی است.

17- مسئول فنی و مسئول آزمایشگاه بایستی دوره‌های آموزشی لازم را درآزمایشگاه‌های معتبر گذرانده باشند.

18- دستگاه‌های موجود درآزمایشگاه متناسب باآزمایشات محصول تولیدی بوده و لیست آنها ، شامل نام، مدل و شماره سریال به آزمایشگاه کنترل موادغذائی و بهداشتی اعلام گردد.