• 1395/12/03 - 15:02
  • 64
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری آخرین جلسه کمیته تجویز و مصرف منطقی دارو (RUD) در سال 95

آخرین جلسه کمیته تجویز و مصرف منطقی دارو در سال 95 با حضور ریاست محترم دانشگاه و اعضاء کمیته در سالن علامه طباطبائی معاونت غذا و دارو تشکیل گردید.

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو،دکتر ابوالفضل ایرانی خواه امروز در کمیته تجویز و مصرف منطقی دارو که در معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قم و با حضور جمعي از اساتيد و مسئولان سازمان هاي بيمه استان برگزارشد با اشاره به معظل تجويز غيرمنطقي دارو توسط برخي پزشكان تصريح كرد: سازما نهاي بيمه به عنوان متولي اصلي اصلاح و رفع اين موارد بايد وارد عرصه شده و نظارت داشته باشند.
وی ابراز داشت: برخي همكاران در تجويز  دارو موازين علمي را رعايت نمي كنند و اين واقعيت علاوه بر اينكه هزينه هاي گزاف بر اقتصاد مردم و جامعه تحميل می کند،  با روح پويا و پيشرفته جامعه پزشكي نیز مغاير است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم تصریح کرد: اگر چه در بروز اين موارد نامطلوب خود مردم و همچنین نهادهاي فرهنگي و رسانه ملي در اصلاح آن نقش و رسالت ويژه برعهده دارند، ولي سازمان هاي بيمه به عنوان متولي اصلي آن به عنوان خريدار خدمت باید بيش از پيش وارد عرصه شده و در كاهش هزينه هاي غير ضرور و بهبود ارائه خدمات توسط جامعه پزشكي رسالت مهم خود را ايفا کنند.
شایان ذکر است این کمیته طی دو سال گذشته به دستور رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم فعال شده که با برگزاری جلسات منظم توانسته در مصرف منطقی دارو و همچنین تجویز صحیح اثر بخش باشد.
با اقدامات صورت گرفته توسط این کمیته و فعالیت در بعد فرهنگ سازی و آموزشی، استان قم در مصرف آنتی بیوتیک توانسته شاهد کاهش چشمگیری باشد.

در ادامه دکتر میلانی طی سخنانی ابراز داشت: این کمیته طی دو سال گذشته اثرات بسیاری در کاهش مصرف غیرمنطقی دارو و همچنین اصلاح تجویز نسخ داشته است.
وی افزود: برگزاری این جلسات از اهمیت بسیاری برخوردار است و تاکنون توانسته ایم 15 جلسه اصلی و همچنین کمیسیون های تخصصی را برگزار کنیم.
وی عنوان داشت: در این جلسات مصوبات و پیگیری های لازم انجام شده و عمده مسائل مطرح شده در خصوص جلوگیری از تجویز آنتی بیوتیک بوده است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قم تصریح کرد: یکی از کمیته های موفق در سطح دانشگاه همین کمیته تجویز و مصرف منطقی دارو بوده که مرهون تلاش های گسترده و همچنین پیگیری های لازم از سوی همه اعضا بوده است.
وی افزود: برای مردم اطلاع رسانی صورت گرفته و یکی از فضاهایی که از آن استفاده کردیم مدارس بوده که با همکاری آموزش و پرورش نتایج خوبی را در فرهنگ سازی مصرف صحیح دارو بدست آمده است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قم به برگزاری جشنواره های غذا و دارو اشاره کرد و گفت: در این زمینه جشنواره های متعددی برگزار شده که در جشنواره اخیر 1500 اثر به دبیرخانه ارسال و از اثار برتر تجلیل شد.
وی عنوان داشت: در زمینه تجویز و مصرف منطقی دارو، ورود خوبی داشته ایم به گونه ای که آماری که تنظیم و اعلام شده حکایت از این دارد که شاخص ها در سال 92 در سطح بیماران دریافت کننده آنتی بیوتیک 42 درصد بوده که با فعالیت های صورت گرفته و همچین اثرات برگزاری این کمیته، در سال جاری به 35 درصد رسیده که حکایت از کاهش مصرف آنتی بیوتیک در استان را دارد.

.

.



 

  • گروه خبری : اخبار ويژه
  • کد خبر : 26165
کلمات کلیدی