برگزاری برنامه صبحانه سالم به مناسبت روز جهانی غذا
برنامه صبحانه سالم به مناسبت روز جهانی غذا در حاشیه کارگروه تخصصی امنیت غذایی استان در دانشگاه علوم پزشکی برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قم، برنامه صبحانه سالم به مناسبت روز جهانی غذا در حاشیه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان قم امروز با حضور معاون استاندار، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم، سرپرست معاونت غذا و دارو و جمعی از مدیران دستگاه های اجرایی برگزار شد.
یکی از دستور جلسات این کارگروه طرح ممنوعیت ظروف یکبار مصرف در ادارات دولتی بود که مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
موسوی مدیرکل محیط زیست استان قم در این خصوص گفت: استفاده از پلاستیک و ظروف پلاستیکی یکبار مصرف جزو مسائل روز شده و با شدت در حال گسترش است که این موضوع متاسفانه مشکلات زیست محیطی بسیاری را به بار می آورد.
وی بیان داشت: در این زمینه مسائل جهانی نیز شکل گرفته و ما در استان قم نیز مکاتبات گسترده ای را انجام و تلاش کرده ایم تا در حد امکان با فرهنگسازی از گسترش مصرف پلاستیک و ظروف پلاستیکی یکبار مصرف جلوگیری کنیم.
مدیرکل محیط زیست استان قم تصریح کرد: ایران جزو 10 کشور پر مصرف پلاستیک است، در استان قم 382 هزار خانوار داریم که روزانه یک میلیون و 149 هزار پلاستیکی مصرف می کنند.
موسوی عنوان داشت: در مورد ظروف یک بار مصرف با توجه به جمعیت یک میلیون و 200 هزار نفری استان قم و حضور سالانه 20 میلیون زائر به قم، باید عنوان کنیم که در ایام خاص اگر هر فرد تنها دو ظرف یکبار مصرف را استفاده کند، سالانه شاهد مصرف چند میلیون ظروف یکبار مصرف در قم خواهیم بود.
وی تصریح کرد: این موضوع را قبول داریم که شیوه و الگوی زندگی مردم تغییر کرده و از ظروف یکبار مصرف بیشتر از گذشته استفاده می کنند، اما می توان در ادارات حداقل این موضوع را کاهش داده تا شاهد رفع مشکلات زیست محیطی باشیم.
دکتر ایرانی خواه رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم نیز در این جلسه گفت: نباید در رفتارها و سیاست گذاری های خود به صورت جزیره ای عمل کنیم چرا که این مدل رفتار هیچ اثری نداشته و تنها یک ژست سازمانی به حساب می آید، بلکه باید با درایت و به دور از شتاب زدگی در رفتارها کارها را دنبال کرده تا به نتیجه مطلوب برسیم.
وی عنوان داشت: پلیمرهای پلاستیکی بیش از 300 سال طول می کشد تا تجزیه شوند و پیامدهای آن برای نسل های آینده است که باید از هم اکنون مراقب باشیم اما نکته ای که باید مورد توجه باشد این است که سیاست گذاری های ما باید منسجم بوده تا نتیجه بخش باشد.
مهندس هاشمی معاون سیاسی امنیتی استاندار قم نیز در این جلسه با تاکید بر لزوم بازنگری در مصرف ظروف یکبار مصرف گفت: فرهنگسازی در این زمینه امر بسیار مهمی است که نباید مورد غفلت قرار گیرد و دستگاه های اجرایی نسبت به این امر توجه کنند.
وی گفت: نکته دیگر در مورد بازیافت است که باید به درستی انجام شده و همچنین از پتانسیل دانش آموزان و همیاران محیط زیست در این خصوص استفاده کنیم.
معاون استاندار قم گفت: اینکه بگوییم هیچ اداره ای حق استفاده از ظروف یکبار مصرف را نداشته باشد، نمی شود اما می توان با آموزش این موضوع را کم کرد و از سوی دیگر اولویت استفاده از ظروف یکبار مصرف، ظروف گیاهی باشد.
در پایان این جلسه با توجه به روز جهانی غذا، دکتر نیک آزما معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قم توضیحاتی را در خصوص غذای سالم ارائه کرد.
وی همچنین عنوان داشت: در سال 1396 نزدیک به 1400 مورد بازرسی از 500 واحد تولیدی استان توسط کارشناسان این معاونت بمنظور تامین و حفظ امنیت غذایی صورت پذیرفته است.