• 1397/12/09 - 10:48
  • 87
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

تجلیل از فعالان برگزیده حوزه تولید فراورده های سلامت محور قم/تاکید بر اصلاح الگوی مصرف

طی مراسمی با حضور معاون وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی و همچنین رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم از فعالان برگزیده در حوزه تولید فراورده های سلامت محور استان قم تقدیر شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قم،در ابتدای مراسم دکتر نیک آزما معاون غذا و دارو پس از خیر مقدم به شرکت کنندگان در این همایش گفت: رشد کارخانه های تولید مواد غذایی و آرایشی بهداشتی در قم یک رشد مطلوبی بوده به گونه ای که در حوزه مواد غذایی از پنج کارخانه پیش از انقلاب به 243 کارخانه در استان قم رسیده ایم.

وی افزود: همچنین کارخانجات آرایشی بهداشتی پیش از انقلاب در قم 4 مورد بوده که امروز این عدد به 93 کارخانه رسیده و در ظروف بسته بندی نیز هیچ کارخانه ای پیش از انقلاب نداشتیم که امروز به 78 کارخانه در استان قم رسیده ایم.
دکتر نیک آزما تاکید کرد: استان قم در حیطه تولیدات محصولات غذای و بهداشتی و آرایشی شاخص بسیار گسترده ای در سطح کشور دارد و به عنوان یکی از قطب های کشور در تولید محصولات غذایی سالم در حال فعالیت است.

 

در این مراسم دکتر ابوالفضل ایرانی خواه رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم طی سخنانی گفت: سلامت انسان ها این روزها به موضوع غذا گره خورده است و با تغییر سبک غذای مصرفی طی سالیان اخیر، چهره بیماری ها نیز تغییر کرده و از بیماری های واگیردار به بیماری های غیرواگیر مبدل شده است.

وی بیان داشت: ضرورت بازنگری در شیوه زندگی و همچنین اصلاح تغذیه و رفع باورهای غلط در این حوزه می تواند در کاهش این نوع بیماری ها موثر باشد و از سوی دیگر لزوم ضرورت بازنگری در شیوه زندگی و اصلاح تغذیه به شدت مورد تاکید است.
دکتر ایرانی خواه تاکید کرد: اگر به استاندارهای غذایی توجه نشود و مردم و مسئولان به این امر توجه نداشته باشند، شاهد بروز بیماری های سهمگینی خواهیم بود که حتی از دوران جوانی نیز سلامت انسان ها را تهدید می کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با تاکید بر لزوم فرهنگ سازی در اصلاح تغذیه گفت: نقش رسانه ها در این عرصه بسیار مهم است و باید علاوه بر رفع باورهای غلط در راستای اصلاح فرهنگ تغذیه تلاش کنند.

وی به سند امنیت غذایی اشاره کرد و گفت: این سند به همت وزارت بهداشت و با همکاری دیگر دستگاه ها تدوین شده و نقش همگان در این خصوص مشخص که تولیدکنندگان مواد غذایی در این عرصه نقش بسزایی دارند.


* سالانه حدود 600 میلون نفر در دنیا دچار بیماری هایی می شوند که ناشی از تغذیه است

دکتر مهدی پیرصالحی معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو نیز در این مراسم گفت: کارآفرینی و ایجاد اشتغال یک عبادت و کار ارزنده ای است که امر مهمی بوده و تولیدکنندگان مواد غذایی نیز با رشادت در راستای فعالیت کارها می کوشند.
وی بیان داشت: ما به عنوان سازمان غذا و دارو کار بوده و باید همواره اهتمام تولید غذای سالم را داشته باشیم که با اقدامات صورت گرفته توانسته ایم موفق باشیم و همین اقدامات نیز موجب شده تا سن امید به زندگی از 54 سال در ابتدای انقلاب به 75 سال برسد.

دکتر پیرصالحی گفت: البته این امید به زندگی نشان دهنده این امر نیز خواهد بود که جامعه ای کهن سال را در پیش رو خواهیم داشت و خطراتی برای جامعه دارد که باید برای این موضوع نیز فکر اساسی شود.

رئیس سازمان غذا و دارو با تاکید بر فرهنگ سازی گفت: باید در زمینه اصلاح مصرف نهایت دقت انجام شود و تمامی ضوابط در تولید محصولات غذایی مد نظر باشد.

وی افزود: در راستای اصلاح سبک زندگی مردم باید همه تلاش کنند و در تبلیغات باید به گونه ای رفتار کنیم که مصرف کمتر نمک، روغن و شکر را شاهد باشیم.

دکتر پیرصالحی عنوان داشت: امروزه بیماری ها به سمت بیماری های غیرواگیر رفته است و سالانه حدود 600 میلون نفر در دنیا دچار بیماری هایی می شوند که ناشی از تغذیه است.

 

* لزوم توجه به اصلاح سبک زندگی

دکتر وحید مفید مدیر کل فرآورده های غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو نیز در این مراسم گفت: متخصصان در ایجاد بیماری های غیرواگیر، نقش غذا را یکی از مهمترین عوامل می دانند که از این رو لزوم توجه به غذای مصرفی مورد تاکید است.

وی بیان داشت: در مورد ویتامین ها نیز باید مراقبت کنیم که عدم توجه به این مسائل می توانند مشکلات بسیاری را برای ما به همراه داشته باشد و تاثیرات منفی در سلامت انسان ها بگذارد.

مدیر کل فرآورده های غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو با اشاره به دورریز غذاها گفت: میزان ضایعات در غذاها بین 30 تا 50 درصد است و در ایران تا 30 درصد هم تایید می شود، از این رو اگر از ضایعات در کشور جلوگیری شود، می توان غذای 15 میلیون نفر را تامین کرد.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در قم گفت: در قم روند بسیار خوبی در کارهای غذا و دارو را شاهد هستیم و در صنعت غذا نیز پیشرفت های گسترده ای داشته که کارخانه های تولید غذا و یا آرایشی بهداشتی قم در سطح ملی و بین المللی در حال فعالیت است.

 

  *250 واحد صنایع غذایی و بهداشتی در قم فعال است

مهندس محمود سیجانی مدیرکل صنعت معدن تجارت استان قم نیز در این مراسم گفت: قم بیش از 250 واحد صنایع غذایی و بهداشتی داریم که افتخاری برای قم است که در گذشته هیچ این مسائل نبود و به برکت هم افزایی ها این امر ایجاد شده است.

وی عنوان داشت: موضوع سلامت خط قرمز ماست و در راستای کمک به منظور توجه به مسائل بهداشتی در دستور کار داریم و نهایت همکاری را با دانشگاه علوم پزشکی قم خواهیم داشت.

 

در پایان این مراسم از برترین های حوزه تولید فراورده های سلامت محور قم تقدیر شد. همچنین در این مراسم از دکتر کاهه دادستان قم، مدیرکل تعزیرات، رئیس سازمان صنعت معدن تجارت استان و نائب رئیس اتاق بازرگانی استان به عنوان همراهان و حامیان تولید فراورده های سلامت محور استان قدردانی شد.


 

Normal 0 false false false EN-US X-NONE FA

 

  • گروه خبری : اخبار ويژه
  • کد خبر : 31788
کلمات کلیدی