• 1396/07/26 - 13:21
  • 156
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

همایش روز جهانی غذا برگزار شد.

همایش روز جهانی غذا با حضور فرماندار قم،رئیس دانشگاه،روسای برخی دستگاه های اجرایی،کارخانجات و مسئولین فنی برتر در پردیس دانشگاه علوم پزشکی قم برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قم ،همایش روز جهانی غذا با حضور فرماندار قم،رئیس دانشگاه،روسای برخی دستگاه های اجرایی،کارخانجات و مسئولین فنی برتر در پردیس دانشگاه علوم پزشکی قم برگزار گردید.

دکتر سید محمد میلانی در همایش روز غذا و تجلیل از واحدها و صنایع تولیدکننده برتر، با اشاره به اینکه تولید کنندگان باید به تولید محصولات تامین کننده سلامت جامعه اهتمام داشته باشند، اظهار کرد: در حوزه غذا و دارو مشکلات بسیاری وجود دارد و همه تلاش ما بر این است که کمبودهای موجود در این عرصه را برطرف کرده و به وظایف خود عمل کنیم.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قم با بیان اینکه حدود دو هزار واحد تحت نظارت سازمان غذا و دارو هستند، عنوان کرد: بیش از هزار واحد زیر نظر سازمان غذا، 600 واحد زیر نظر بخش دارو، 380 واحد زیر نظر بخش مدیریت آزمایشگاه و 60 واحد نیز زیر نظر سازمان تجهیزات پزشکی هستند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قم یکی از مشکلات این عرصه را ضوابط و قوانین خشک و محدود کننده آن دانست و مطرح کرد: در استان قم و به ویژه در بخش شهری به دلیل وجود آلاینده‌ها فضای محدودی داریم ولی همه تلاش ما بر این است با وجود این ضوابط و حفظ چارچوب اصلی آن‌ها عملکرد مطلوبی در این عرصه داشته باشیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم بتوانیم با همکاری تمام سازمان‌ها و ارگان‌ها مشکلات واحدهای تولیدی استان را برطرف کرده و در عرصه تضمین سلامت جامعه موفق عمل کنیم.


در ادامه همایش فرماندار محترم قم ضمن تقدیر از تلاشگران عرصه سلامت بیان فرمودند: تمام سازمان‌ها و دستگاه‌ها باید نقش خود در تامین سلامت جامعه را بشناسند و باید بدانند که هیچ سازمانی در این عرصه بدون نقش و بدون تاثیر نیست.


به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو، رضا سیار در همایش روز غذا و تجلیل از واحدها و صنایع تولیدکننده برتر، با اشاره به انعقاد تفاهم نامه ارتقای سلامت جامعه، اظهار کرد: در جلسه شورای برنامه ریزی استان دکتر ایرانی‌خواه طرحی را ارائه کرد و به تصویب شورای برنامه ریزی رسید و آن انعقاد یک تفاهم نامه با تمام دستگاه‌های اجرایی در راستای ارتقا سلامت جامعه است.

 وی با بیان اینکه تمام دستگاه‌های اجرایی، سازمان‌ها و ادارات در ارتقاء سلامت جامعه سهیم هستند، عنوان کرد: همان‌طور که امنیت جامعه به عهده نیروی انتظامی و امنیت مرزها به عهده ارتش است، امنیت سلامت جامعه نیز به عهده وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی است.

فرماندار قم با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی کمترین سهم را در سلامت جامعه دارد، مطرح کرد: تمام افراد یک جامعه در سلامت آن جامعه تاثیر دارند، همان‌طور که در تولید غذای سالم ابتدا کشاورزان برای تهیه آن، واحدهای فرآوری برای تغییر کیفیت و بسته بندی محصولات و فروشندگان برای ارائه محصول به مصرف کنندگان تاثیرگذار هستند

 سیار با بیان اینکه غذای سالم انسان سالم می‌سازد، خاطرنشان کرد: زمانی که این تفاهم نامه برای بخش کشاورزی اجرا شود غذا از ابتدای تولید سالم است و همچنین اگر این تفاهم نامه را با صنایع امضا کنیم غذای سالم آماده عرضه می‌شود.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه در برخی از محل‌های توزیع مواد غذایی شاهد مخدوش کردن تاریخ مصرف محصول هستیم، تصریح کرد: علاوه بر اصناف و کسبه که نقش مهم و اساسی در تامین سلامت جامعه دارند، پوشاکی که آحاد مردم جامعه از آن استفاده می‌کنند نیز تاثیر بسیاری در سلامت جامعه دارد.

فرماندار قم در پایان یادآور شد: دانشگاه علوم پزشکی باید در راستای اجرای رسالت خود که انتقال تفاهم نامه به صورت کتبی و شفاهی به تمامی ارگان‌ها و نهادهای جامعه است اهتمام لازم را داشته باشد.


در ادامه دکتر ابوالفضل ایرانی‌خواه رئیس دانشگاه علوم پزشکی در همایش روز غذا و تجلیل از واحدها و صنایع تولیدکننده برتر، با اشاره به اینکه مسائل تهدید کننده سلامت انسان از جمله در خصوص تغذیه به مسائل هر کشوری بر می‌گردد، اظهار کرد: تمامیت سلامت انسان به طور مستقیم و غیر مستقیم به غذای سالم وابسته است و این وابستگی از بدو تشکیل نطفه انسان به وجود می‌آید.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به اینکه هیچ دستگاه، نهاد و فردی در تامین سلامت مردم جامعه بی‌تاثیر نیست، مطرح کرد: بعد اصلی سلامت تغذیه سالم و مناسب است و متاسفانه امروزه به دلیل غذای ناسالم و رفتارهای اشتباه شاهد بروز بیماری‌هایی مانند نارسایی کبد در کودکان هستیم.

وی با بیان اینکه خداوند در قرآن و در سوره مائده با عنوان غذای طیب از غذای سالم یاد کرده است، عنوان کرد: در بسیاری از مباحثی که امروزه علم ادعای کشف آن را می‌کند با مطالعه آیات قرآن کریم در می‌یابیم که آموزه‌های دینی در نزدیک به هزار و 400 سال پیش به این مباحث تاکید داشته است.

وی با بیان اینکه یکی از مشکلات سلامت جامعه چاقی مردم است، تصریح کرد: از نظر علم پزشکی چاقی یکی از عوامل سوء تغذیه است که این مشکل نیز ناشی از رفتارهای نادرست و ناهنجار تغذیه‌ای و مصرف غذای ناسالم است که امروزه سلامت جامعه را به صورت جدی تهدید می‌کند.

دکتر ایرانی‌خواه با تاکید بر اینکه مصرف غذای ناسالم یک خطر جدی برای جامعه است و امروزه عامل اصلی بیماری‌های نوپدید و غیر واگیر در جامعه است، خاطرنشان کرد: نمک یک ماده حیاتی است ولی اگر در چارچوب استانداردهای خود قرار نگیرد بسیار خطرناک است همچنین اگر کودکان زیر یک سال نمک مصرف کنند احتمال بروز فشار خون در نوجوانی و جوانی بالا می‌رود.

وی با بیان اینکه نهادهای فرهنگی و رسانه‌های ملی باید مدتی صحبت‌های خود را اهمیت تغذیه سالم قرار دهند، اظهار کرد: آحاد جامعه باید در انتخاب غذای سالم و مغذی سلامت خود و خانواده خود را تضمین کنند.




 

  • گروه خبری : اخبار ويژه
  • کد خبر : 28030
کلمات کلیدی