• 1389/06/14 - 11:47
  • 81
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

60 درصد از داروخانه‌هاي قم در طرح ارزشيابي موفق شدند

دکتر ابوالفضل نيك‌آزما کارشناس دارویی در گفت‌وگو با روابط عمومی معاونت غذا و دارو، با اشاره به اينكه دو درصد از حجم داروخانه‌هاي كشور در قم قرار دارد، ‌اظهار داشت: بيش از 140 داروخانه در استان قم به ارائه خدمات دارويي مشغول هستند.

ابوالفضل نيك‌آزما در گفت‌وگو با روابط عمومی معاونت غذا و دارو، با اشاره به اينكه دو درصد از حجم داروخانه‌هاي كشور در قم قرار دارد، ‌اظهار داشت: بيش از 140 داروخانه در استان قم به ارائه خدمات دارويي مشغول هستند.
وي با تاكيد بر ضرورت بازرسي‌هاي مستمر و نظارت بر چگونگي كيفيت كار داروخانه‌ها خاطرنشان كرد: استاندارد بازرسي از داروخانه‌ها چهار بار در طول سال است كه اگر سابقه يا مواردي از شكايت وجود داشته باشد، بازرسي‌ها افزايش مي‌يابد.
كارشناس دارويي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي قم با بيان اينكه پارامترهاي ويژه‌اي در ارزشيابي داروخانه دخالت دارند، اذعان داشت: برخلاف سال‌هاي گذشته، از سال 87 تاكنون علاوه بر كيفيت كاري داروخانه، ارزشيابي و سنجش كميت و درجه‌بندي داروخانه نيز مورد بررسي قرار مي‌گيرد.
نيك‌آزما با ذكر عوامل تاثيرگذار در ارزشيابي داروخانه‌ گفت: كيفيت كار مسئول فني(دكتر داروساز)،‌ مشاوره‌هاي دارويي، شرايط نگهداري داروها، نسخه‌پيچي،‌ دستورنويسي، پاسخگويي به تلفن،‌ رعايت نظم و انضباط،‌ تكريم ارباب رجوع، ‌وجود منابع مطالعاتي به منظور برطرف كردن مسائل علمي كاركنان، وجود جزوات آموزشي براي مراجعه‌كنندگان و ... از پارامترهاي تاثيرگذار بر چگونگي ارزشيابي درجه داروخانه است.
وي همچنين وضعيت داروخانه را از نظر ميزان شكايات مورد توجه قرار داد و تصريح كرد: چنانچه داروخانه شرايط ايده‌آل را نداشته باشد و موجب طرح شكايت از سوي ارباب رجوع شود، ‌امتياز منفي براي آن داروخانه لحاظ مي‌شود.
كارشناس دارويي معاونت غذاوداروي دانشگاه علوم پزشكي قم در ادامه با بيان اينكه توجه نكردن به تعهدات لازم موجب كسر امتياز از داروخانه مي‌شود، ‌گفت:‌ گزارشات حاكي از آن است كه امتياز و رتبه‌بندي داروخانه‌هاي استان نسبت به دو سال گذشته وضعيت بهتري داشته است.
نيك‌آزما با اشاره به اينكه مسئول فني بايد در تمام ساعات كاري در داروخانه حضور داشته باشد،‌ اظهار داشت: به تمام شهروندان توصيه مي‌شود كه در صورت بروز هرگونه مشكل و يا سؤال در مورد دارو،‌ نسخه و ... از مسئول فني داروخانه كمك بگيرند و پيگير حضور او در داروخانه باشند.
وي با ذكر اين مطلب ابراز داشت: 60 درصد داروخانه‌هاي استان، ‌بيش از 800 امتياز از هزار امتياز لازم را كسب كردند، كه داروخانه دكتر سعيدي در خيابان آذر با كسب 965 امتياز، توانست به عنوان بهترين داروخانه سطح شهر شناخته شود.
كارشناس دارويي معاونت غذاوداروي دانشگاه علوم پزشكي قم در بخش ديگري از سخنان خود آموزش پرسنل و نيروي كار داروخانه‌ها را مورد توجه قرار داد و گفت: متاسفانه به جز دكتر داروساز ديگر كاركنان شاغل در داروخانه از تحصيلات مرتبط با اين رشته بي‌بهره هستند و ممكن است تنها يك دوره كوتاه‌مدت داروشناسي در مراكز هلال‌احمر و يا فني‌وحرفه‌اي گذرانده باشند.
نيك‌آزما در ادامه با بيان اينكه شركت‌هاي بيمه بايد با داروخانه‌ها ارتباط مالي مناسبي داشته باشند،‌ عنوان كرد: مشكلي كه در حاضر وجود دارد پرداخت بدهي شركت‌هاي بيمه است كه با تاخير چند ماهه صورت مي‌گيرد.
وي با توجه به اينكه تعويق در پرداخت بدهي سازمان‌هاي بيمه‌گر بر كيفيت كار داروخانه تاثير مي‌گذارد، خاطرنشان كرد: اين امر موجب مي‌شود شركت‌هاي پخش دارو با داروخانه‌ها مشكل پيدا كرده و از آنها شاكي شوند، ‌چنانچه در حال حاضر بدهي بيمارستان‌هاي استان به شركت‌هاي داروسازي 2 ميليارد تومان است.
كارشناس دارويي معاونت غذاودارو دانشگاه علوم پزشكي قم در ادامه گفت‌وگوي خود نسبت به وجود داروهاي تقلبي و غيرمجاز هشدار داد و افزود: دو دليل عمده در افزايش گرايش به داروهاي تقلبي دخالت دارد.
وي ادامه داد: علت نخست تقاضاي مردم است كه ناشي از ‌آگاهي‌نداشتن و يا بهبود زودهنگام بيماري‌ با مصرف برخي از اين داروها است.
نيك‌آزما يادآور شد: دومين علت به تقاضاي بعضي از پزشكان بر مي‌گردد كه به دليل ناآگاهي از اينكه آيا دارو در رده داروهاي رسمي وزارت بهداشت قرار دارد، داروهاي بدون تاييد و خارج از چرخه قانوني را به بيماران تجويز مي‌كنند كه بايد اين نقيصه برطرف شود.

  • گروه خبری : اخبار دارو
  • کد خبر : 3062
کلمات کلیدی