• 1389/05/09 - 09:33
  • 54
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

انتقاد معاون غذا و دارو از عدم نظارت مجمع امور صنفي بر فعاليت عطاري‌های سطح شهر

بنا به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو، دکتر محمدیان در مصاحبه ای با خبرگزاری فارس از عدم نظارت مجمع امور صنفي بر فعاليت عطاري‌های سطح شهر انتقاد کرده و با ابراز انجام تخلفات متعدد در این صنف لزوم ساماندهی آن ها را خواستار شد و ...

دکتر مجيد محمديان  در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در قم با بيان اينكه صنف عطاران زير نظر مجمع امور صنفي توزيعي است، اظهار داشت: در آيين‌نامه مجمع آمده است در صورت وجود 100 صنف توليدي يا توزيعي، آن مجموعه مي‌تواند مبادرت به داشتن اتحاديه كند.
وي خاطرنشان كرد: در حال حاضر تعداد عطاري‌هاي داراي مجوز و پروانه كسب در سطح استان به 100 واحد نمي‌رسد، بنابراين اتحاديه‌اي نيز وجود ندارد كه به كار آنها نظارت داشته باشد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي قم، با اشاره به اينكه هيچ صنفي به عنوان صنف عطاران در استان وجود ندارد، گفت: عطاري‌هاي سطح شهر به ناچار زيرمجموعه صنف خواروبار و بقالان قرار مي‌گيرد كه در اين صورت هيچگونه نظارت صحيحي بر فعاليت آنان صورت نمي‌گيرد.
محمديان با بيان اينكه تفاوت قابل ملاحظه‌اي ميان گياهان دارويي و داروهاي گياهي وجود دارد، يادآور شد: عطاري‌ها تنها مجاز به تهيه وتوزيع گياهان دارويي هستند، در صورتي كه داروي گياهي از تركيب چند گياه دارويي زير نظر متخصصان مربوطه در شرايط استاندارد و با دستگاه‌هاي خاصي صورت مي‌گيرد.
وي از مطالبه هزينه 400 هزار توماني براي كسب مجوز از سوي مجمع امور صنفي سخن گفت و افزود: مجامع امور صنفي بدون حداقل ارزيابي و يا آموزش مهارت، تنها به واگذاري پروانه كسب به افراد بدون تخصص مي‌كنند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي قم، با تاكيد بر اينكه مجمع امور صنفي هيچ برنامه‌اي منوط به ارزيابي ميزان صلاحيت افراد فعال و يا كساني كه مبادرت به فعاليت در اين زمينه مي‌كنند ندارد، اذعان داشت: در بازرسي‌هاي صورت گرفته معلوم شد كه غالب افرادي كه در اين زمينه فعاليت دارند تحصيلاتشان به هيچ‌وجه مرتبط با طب سنتي و گياهان دارويي نيست و داراي كمترين حد سواد و يا حداكثر مدرك ديپلم هستند.
محمديان در ادامه گفت: از بيش از 160 عطاري فعال در سطح شهر 25 مورد آنها داراي پروانه كسب از مجمع امور صنفي هستند كه طي بازرسي‌هاي انجام شده، مشخص شد تنها يك نفر داراي تحصيلات دانشگاهي آن هم در زمينه حقوق است.
وي با اشاره به اينكه عدم رسيدگي به امور عطاري‌ها منجر به افزايش تخلفات آنان مي‌شود، اظهار داشت: در اين زمينه مي‌توان به عرضه و فروش انواع داروهاي شيميايي به جاي گياهي، عرضه داروهاي بسيار مضر و خطرناك همچون داروهاي محرك جنسي، انواع كپسول‌هاي ترك اعتياد، كپسول‌هاي دوپينگ با برچسب گياهي، داروهاي روان گردان، كورتون و مخدرها اشاره كرد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي قم با تاكيد بر اينكه بعضي از داروهاي عرضه شده در واحدهاي عطاري به صورت قاچاق وارد كشور مي‌شود، گفت: اين داروها بدون عبور از مجاري رسمي كشور و دستگاه‌هاي نظارت بهداشتي درماني به هيچ‌وجه مشخص نسيت كه در چه كشوري، در چه شرايط بهداشتي و با چه مقدار دز دارويي توليد شده است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي قم در ادامه از برخوردهاي جدي كه با هدف مقابله با تخلف مجرمان صورت مي‌گيرد، سخن گفت و افزود: تاكنون از 160 عطاري فعال در سطح شهر 55 عطاري پس از بازرسي واحدهايشان و ثبت تخلف، به مراجع قضايي ارجاع داده شدند و حكم محكوميت بر آنان اعمال شد.
محمديان يادآور شد: سود سرشار فروش داروهاي دست‌ساز و غيرقابل مصرف كه داراي آلودگي‌هاي شديد ميكروبي هستند، موجب مي‌شود عطاري‌ها و افراد شاغل در اين حوزه، با وجود مجازات‌هاي قانوني نتوانند دست از ادامه فعاليت خود بردارند.
وي همچنين افزود: مراجع قضايي بايد برخوردهاي جدي وشديدتري با كساني كه سلامت و بهداشت جامعه را مختل مي‌سازند، داشته باشند تا مجازات‌ها بتواند نقش بازدارندگي خود را در كاهش تخلفات ايفا كند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي قم، در بيان اقدامات صورت گرفته در زمينه آگاهي، اطلاع‌رساني و تفهيم افكار عمومي خاطرنشان كرد: در راستاي افزايش فرهنگ استفاده از طب سنتي و گياهان دارويي، مي‌توان به تهيه برنامه‌هاي مختلف راديويي و تلويزيوني استاني، مصاحبه و برگزاري نشست با اصحاب رسانه،چاپ كتاب، پوستر و توزيع در سطح شهر اشاره كرد.
وي با اشاره به ضرورت آموزش و فرا گرفتن اصول طب سنتي و گياهان دارويي گفت: با همكاري جهاد دانشگاهي، جهاد كشاورزي، مركز رشد دانشگاه علوم پزشكي و مجمع امور صنفي برگزاري دوره مباني كاربردي طب سنتي و آشنايي با گياهان دارويي در دستور كار قرار دارد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي قم هدف از اجراي اين طرح را ارتقاي دانش و مهارت علمي و عملي عطاران عنوان كرد و افزود: تمام مراحل مطالعاتي و تحقيقي به پايان رسيده است و به‌زودي اين طرح به مرحله اجرا مي‌رسد.

  • گروه خبری : اخبار دارو
  • کد خبر : 2878
کلمات کلیدی