راه های پیشگیری از مسمومیت با شوینده ها در ایام نورورز :
- هنگام استفاده از مواد شوینده باید زمان استفاده را تا حد امکان کوتاه کرد و ترجیحا در فضای باز و یا در فضای بستهای که هواکش و تهویه دارد از این مواد استفاده کرد. در هنگام استفاده از فرآورده های شوینده و پاک کننده، پنجره ها را باز کنید تا هوا به خوبی در محیط جریان داشته باشد.
- در زمان پاک کردن سطوح و استفاده از این ترکیبات، از دستکش و ماسک استفاده کنید.
- در زمان استفاده این مواد به درون چشم پاشیده نشوند و یا اگر امکان دارد از عینکهای مخصوص استفاده کنیم.
- پس از استفاده از پاک کننده ها، درب آن را به خوبی ببندید و در محیط امن و دور از دسترس کودکان قرار دهید. دقت کنید که محل قرار دادن مواد شوینده باید با مواد غذایی جدا باشد و از مواد قابل اشتعال دور باشد.
- از ترکیب کردن شوینده ها با هم ( مانند وایتکس، جوهر نمک، الکل و مواد لکه بر و ....) جدا خودداری نمایید.
- هیچوقت مواد پاک کننده در قوطی مواد خوراکی نگهداری نکنید؛ چون ممکن است کودکان اشتباهی به جای خوراکی مصرف کنند.
- در صورت تماس پوست و یا چشم با مواد اسیدی و یا قلیایی هرگز از مواد شیمیای دیگر برای خنثی سازی استفاده نکنید. ترکیباتی که در مواد شوینده وجود دارد دارای فعل و انفعالاتی هستند که آسیبهای حرارتی در پوست و مخاطها ایجاد میکنند، بنابراین توصیه نمیشود این ترکیبات خنثی شود، بهترین اقدام رقیق کردن با کمک آب معمولی و ولرم است. با توجه به این که آب گرم میتواند سوختگی بیشتری در پوست آسیب دیده ایجاد کند و حتی آب خیلی سرد هم میتواند آسیب را بیشتر کند، بهترین درجه آب همان اندازه دمای معمولی بدن یعنی ۳۷ درجه است.
- در صورت بلعیدن مواد با خاصیت خورندگی مانند اسید ها و قلیا ها، هرگز بیمار را وادار به استفراغ نکنید. این کار ممکن است باعث وخیم شدن وضع بیمار شود.