مهندس علی عزتی فر

  • 1396/07/27 - 14:49
  • 203
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

نشست خبری معاون غذا و دارو قم با اصحاب رسانه

نشست خبری معاون غذا و دارو قم با اصحاب رسانه به مناسبت روز جهانی غذا برگزار شد

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قم، دکتر میلانی امروز در نشست خبری که همزمان با روز جهانی غذا برگزار شد گفت: موضوع اصلاح تغذیه و امنیت غذایی موضوع بسیار مهمی است که به عنوان امری مهم در سلامت مردم تاثیر دارد.

 

وی گفت: مصرف قند، چربی و نمک و کم تحرکی موجب شده تا مشکلات بسیاری را برای مردم و به ویژه همشهریان استان به وجود آورد و باید همواره در تلاش بود تا با مدیریت در راستای کاهش مصرف این مواد بکوشیم.

🔻 معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قم با بیان اینکه در نظر است اکیپ‌هایی از بخش غذا و دارو و بهداشت در نقاط استراتژیک مستقر شوند گفت: از فضای آموزش و پرورش و مدارس برای اطلاع رسانی ویژه به برخی از افراد و اقشار ویژه استفاده می‌شود.

وی عنوان کرد:‌ نمایشگاهی از صنایع برتر استان هفته آینده برپا می‌شود تا صنایع برتر و محصولات آنها نمایش داده شده و نسبت به معرفی واحدها گام برداشته شود.

🔻 دکتر میلانی با اشاره به فعالیت‌های حوزه غذا و دارو گفت: ‌این بخش یکی از متولیان اصلی و اساسی بحث نظارت و پایش واحدهای تولیدی، توزیعی و عرضه‌کننده کالاهای سلامت‌محور استان است که در این بخش مدیریت‌های نظارت بر مواد آرایشی و بهداشتی، نظارت بر مواد دارویی و مکمل‌ها، تجهیزات پزشکی و آزمایشگاه کنترل کیفی سلامت‌محور مشغول فعالیت هستند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قم به موضوع طب سنتی اشاره و خاطرنشان کرد: برخی افراد با عناوین مختلف با بهره‌گیری از باورهای مردم روی ذهن‌ها در زمینه بحث طب سنتی کار می‌کنند و مطالبی مطرح می‌شود که به هیچ عنوان این مطالب ریشه و اساس علمی و منطقی ندارد.

🔻 دکتر میلانی خاطرنشان کرد:‌ انتظار داریم مسؤولان امر دست به دست یکدیگر دهند و از این فعالیت‌ها جلوگیری شود زیرا اینگونه فعالیت‌ها سلامت مردم را نشانه رفته است و در نهایت خروجی این کار فاجعه است.

وی با اشاره به مسئله طب سنتی گفت: منکر طب سنتی نیستیم و دانشکده‌ای در زمینه طب سنتی تأسیس شده است که فارغ‌التحصیل و متخصص طب سنتی دارد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قم یادآور شد: پزشکی امروز ما پیشرفته طب سنتی است و به این موضوع افتخار می‌کنیم ولی باید طب سنتی را با طب امروز تلفیق کنیم و با افراد سودجو که از این محدوده نادرست استفاده می‌کنند برخورد شود.

🔻 دکتر میلانی در خصوص موضوع بیماری هایی از جمله چربی خون، فشار خون و دیابت گفت: هر سه این بیماری ها به واسطه تغذیه نامناسب انجام می شود و متاسفانه پرخوری و بدخوبی آثار بسیاری را به همراه دارد.

وی بیان داشت: از 55 درصد افرادی استان که پرونده سلامت را تکمیل کرده اند، 70 درصد آنها دچار چاقی و یا وضعیت نامناسب وزنی هستند که این زنگ خطری برای استان به شمار می رود.

 

🔻جواد کرباسی مدیر نظارت و ارزیابی فراورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی  در نشست خبری گفت: 360 واحد مواد غذایی فعال در استان داریم که 300 واحد دارای پروانه می باشند که در حوزه آرایشی  100 واحد دارای پروانه هستند که 65 واحد آنها فعال است.

وی گفت: 80 واحد ظروف و بسته بندی دارای پروانه هستند که 55 واحد فعال بوده و کارگاه های سنتی و کوچک نیز 170 واحد فعال پروانه دار در حال فعالیت هستند.

 

🔻حمید اورعی مدیر نظارت و ارزیابی مواد و فراورده های دارویی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قم نیز در این نشست گفت: این اداره بر تمامی روند تولید، پخش و عرضه دارو نظارت دارند و در این زمینه فعالیت می کند.

وی بیان داشت: 9 کارخانه تولید گیاهان دارویی و مکمل هایی دارویی در قم داریم و 50 شرکت توزیع و پخش دارو در استان فعال است که نظارت ها بر آنها انجام می شود.

اورعی بیان داشت: یکی از اقدامات ما کمک به بیماران در زمینه مسائل دارویی است که در شش ماهه ابتدایی امسال 3 هزار حواله دارویی برای بیماران نیازمند صادر و 600 میلیون تومان نیز کمک دارویی به بیماران صعب العلاج شده است.

 

🔻حسین محمودی اداره تجهیزات پزشکی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قم نیز گفت: موضوع تولید و تجهیزات پزشکی بسیار امر مهمی است که استان قم از ظرفیت بالایی در این زمینه برخوردار است.

وی بیان داشت: 20 واحد تولیدی تجهیزات پزشکی در قم فعال است که بسیاری از آنها در سطح خاورمیانه بی نظیر هستند.

 

🔻 قادر اسدزاده مدیرآزمایشگاه کنترل مواد غذایی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قم نیز در این نشست گفت: آزمایشگاه مواد غذایی 38 سال است که در قم فعال بود و اقدام به نمونه گیری بهداشتی از مواد غذایی می کند.

وی گفت: 60 درصد نمونه گیری ها مربوط به سطح عرضه است که توسط معاونت بهداشتی به ما ارائه شده و 40 درصد نیز از سطح تولید و کارخانه ها جمع آوری شده و آزمایش های کنترل کیفی انجام می شود.

 

  • گروه خبری : اخبار ويژه
  • کد خبر : 28038
کلمات کلیدی